De app kan niet aangeven of u besmet bent met het coronavirus. De app geeft wel soms advies om u op corona te laten testen. Alleen een coronatest kan bepalen of u besmet bent met het coronavirus.

U kunt deze negeren en weggooien. Volg de instructies van het instructieboekje in uw startpakket.

Het is NIET mogelijk om de AVA-COVID armband voor andere doeleinden te gebruiken dan de COVID-RED studie. De AVA-COVID armband geeft geen enkele indicatie over een eventuele vruchtbare periode aangezien de toepassing is veranderd voor dit onderzoek.

Het is geen probleem als u een keer vergeten bent om de armband te dragen. De volgende dag doet u de armband gewoon weer om.

Het is de bedoeling dat u zodra u wakker wordt, het armbandje synchroniseert met de Ava-app. Volg de instructies van het instructie boekje. De digitale versie vindt u op de website

U moet de armband omdoen als u gaat slapen. Draag de armband minstens 4 uur in volledige rust.

Aan het einde van de studie ontvangt u informatie over het retourneren van de armband. U hoeft deze informatie niet op te vragen. Als u tussentijds stopt met de studie, kunt u dit aangeven bij de COVID-RED helpdesk en zij zullen u de informatie geven voor het terugsturen van de armband.

Het armbandje is NIET waterdicht. Vergeet daarom nooit om de armband af te doen voordat u gaat douchen. Houdt er ook rekening mee dat de armband niet bestand is tegen vocht, dus vermijdt vochtige ruimtes.

Nee, u kunt alleen inloggen in de app met de AVA gebruikersnaam en wachtwoord die u van ons ontvangen heeft.

Uw wachtwoord voor de app staat in de brief die ook in het Startpakket zit. De gebruikersnaam voor de app heeft u gekregen in de email met als onderwerp: “Uw Startpakket voor het COVID-RED onderzoek is onderweg”. Als deze niet werken en u problemen ondervindt met inloggen, vul dan het contactformulier in op www.covid-red.eu/Ava

Vul een contactformulier in op www.covid-red.eu/Ava om te overleggen wat er mogelijk is.

De app is alleen toegankelijk op uw smartphone. U heeft hier geen toegang tot via de computer.

Uw wachtwoord voor de app staat in de brief die ook in het Startpakket zit. Indien deze niet werkt kunt u een contactformulier invullen op www.covid-red.eu/Ava

De gebruikersnaam voor de app heeft u gekregen in de email met als onderwerp: “Uw Startpakket voor het COVID-RED onderzoek is onderweg”.

Voor al uw vragen over de Ava armband of de app kunt u een contactformulier invullen op www.covid-red.eu/Ava. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met de COVID-RED helpdesk COVID-RED@juliusclinical.com of 030 760 24 24.

We raden u aan om de armband om uw niet-dominante arm te dragen. Als u rechtshandig bent, draagt u de armband om uw linkerarm. En als u linkshandig bent, draagt u de armband om uw rechterarm. Zorg ervoor dat de armband onder het botje van uw pols zit. Zodra u de armband ’s avonds omdoet, trilt het. Dit is om aan te geven dat de armband klaar is om de gegevens vast te leggen.

Voor dit COVID-RED onderzoek is de Ava armband geschikt voor zowel man als vrouw. Uw geslacht heeft geen invloed op dit onderzoek.

Het langdurig strak dragen van het hulpmiddel kan leiden tot huidirritatie of -gevoeligheid door wrijving en frictie. Draag het hulpmiddel alleen ’s nachts zodat uw huid overdag kan drogen en ademen. Stop met het gebruik en neem contact op met uw arts als tekenen van een allergische reactie optreden of plaatselijke irritatie aanhoudt. Doe uw hulpmiddel af als het warm aanvoelt. Als u pijn, een tintelend, verdoofd of branderig gevoel of stijfheid in uw handen of polsen voelt tijdens of na het dragen van het product, stop dan met het gebruik.

U kunt deze uitslag invoeren in de app en opgeven tijdens het invullen van de tweewekelijkse vragenlijsten.

Ja, u kunt gewoon deelnemen aan het onderzoek indien u gevaccineerd wordt tegen griep of iets anders.

U kunt gewoon blijven deelnemen aan het onderzoek en zodra u zich heeft laten vaccineren kunt u deze gegevens invullen in de vragenlijsten.

U kunt gewoon deelnemen aan het onderzoek en zodra u zich heeft laten vaccineren kunt u deze gegevens invullen in de vragenlijsten.

Ook tijdens deze studie is het belangrijk dat u de RIVM richtlijnen volgt. Laat u testen bij klachten, raadpleeg www.rivm.nl/coronavirus-covid-19 voor meer informatie. Het is daarbij de bedoeling dat u uw klachten registreert in de app. Zorg ervoor dat u na het testen ook de uitslag invoert in de app.

Heeft de GGD u geweigerd voor een afspraak voor een PCR test? Neem dan contact op met onze helpdesk en wij zullen u zo snel mogelijk een corona thuistest toesturen. Instructie voor het afnemen van de Corona thuistest zit bij de test. Houd er wel rekening mee dat u mogelijk besmet bent met het virus. Het is dus belangrijk dat u totdat u de uitslag heeft ontvangen in quarantaine blijft!

De wattenstaaf wordt in het laboratorium onderzocht. Dat wordt zo snel mogelijk gedaan. Als de uitslag van de test bekend is, dan sturen wij die per e-mail naar u toe. Indien de uitslag positief is heeft u corona en moet u de instructies van het RIVM volgen en in quarantaine gaan. U dient ook uw test resultaat in de app te rapporteren.

Wij werken samen met een aantal organisaties die uitnodigingen hebben verzonden naar hun netwerk. Deze organisaties hechten belang aan wat wij met dit onderzoek willen bereiken. Als u zich inschrijft wordt uw geschiktheid om deel te nemen gecontroleerd.

Indien u iemand kent die mogelijk interesse heeft om mee te doen kunt u de uitnodigings mail naar deze persoon doormailen. Let op: Als u deelnemer bent aan de studie dan kunt u alleen de uitnodiging voor deelname doorsturen, niet uw mail die u heeft ontvangen nadat u zich heeft opgegeven voor deelname (email met als onderwerp: “Uw Startpakket voor het COVID-RED onderzoek is onderweg”)

De eerste vingerprik wordt alleen geanalyseerd als de uitslag van uw tweede vingerprik positief is. De derde vingerprik wordt alleen geanalyseerd als de uitslag van uw vierde vingerprik positief is. Dit doen wij om de periode te bepalen waarin u besmet bent geraakt.

Als u op vakantie gaat blijft u de AVA-COVID armband dragen en de app invullen, u hoeft niet de vingerprik test mee te nemen. Indien u tijdens de vakantie bericht krijgt dat u een vingerprik test moet afnemen, dan kunt u dit doen zodra u weer thuis bent.

Als u het onprettig vindt om uw bloed af te nemen, kunt u iemand anders vragen de stappen van het informatieboekje te volgen. Het is hierbij wel belangrijk dat u geprikt wordt en dat uw bloed verzameld wordt.

Uw bloed wordt in het laboratorium getest. Dat kan enige tijd duren. Als de uitslag van de test bekend is, dan sturen wij die per e-mail naar u toe.
Let op: niet alle vingerprik tests worden direct uitgevoerd. Het testen gebeurt alleen indien daar aanleiding toe is. Het kan dus voorkomen dat u geen resultaat ontvangt.

U kunt uw armband opladen aan uw computer of u kunt de stekker van uw telefoon gebruiken.

U kunt proberen of de armband wel om uw andere pols past. Als dit ook niet lukt neemt u dan contact op met de helpdesk.

Neem contact op met de helpdesk en wij zullen u dit opnieuw toesturen.

Zodra u de armband heeft gekoppeld met de app en de eerste vingerprik heeft uitgevoerd moet u beginnen met het dragen van de armband. De armband moet elke nacht gedragen worden.

Het is de bedoeling dat u eerst het instructieboekje rustig doorleest, daarna kunt u deze instructies opvolgen. Als u de instructies graag digitaal wilt lezen, dan kunt u het instructieboekje op de website vinden.

Via de PostNL track&trace code kunt u zien waar uw pakket wordt bewaard. PostNL zal een tweede poging doen om uw pakket te leveren, u krijgt hier bericht van. Indien u op het volgende moment ook niet thuis bent, kunt u het pakket ophalen bij een PostNL ophaalpunt. Het is belangrijk dat u deze ophaalt binnen 7 dagen, anders wordt het pakket teruggestuurd naar ons.

U kunt uw pakket volgen via de PostNL track&trace code die u via e-mail ontvangt als het Startpakket naar u opgestuurd is. Als er toch problemen zijn kunt u contact opnemen met de helpdesk.

Het is de bedoeling dat u de Ava armband iedere nacht blijft dragen, ook als u op vakantie bent. Neem de armband en de oplader dus gerust mee op vakantie. Het is wel belangrijk dat u een internet verbinding heeft zodat de data kan worden gesynchroniseerd.

Verschillende partijen kunnen uw gegevens inzien, zoals bijvoorbeeld de uitvoerder van dit onderzoek (het Universitair Medisch Centrum Utrecht). Ook andere partijen die het UMCU helpen om dit onderzoek uit te voeren kunnen uw gegevens inzien. Meer informatie hierover kunt u terugvinden in het toestemmingsformulier dat u aan het begin van uw deelname tekent.

Op deze website kunt u een digitale versie van het informatieboekje downloaden.

Het COVID-RED onderzoek is een Horizon 2020 project dat wordt gefinancierd door de Europese Unie.

Het deelnemen aan de studie gebeurt geheel op afstand. U krijgt alle materialen thuisgestuurd en de informatie uit de armband stuurt u via internet naar ons toe. Ook het beantwoorden van de vragen gebeurt via internet. Tijdens uw deelname moet u zich aan alle overheidsmaatregelen houden.

U wordt niet betaald voor het onderzoek. Deelname is geheel op vrijwillige basis.

Het COVID-RED onderzoek vindt plaats in Nederland, 20.000 deelnemers zullen meedoen aan het onderzoek.

Als u geen thermometer heeft of er geen kunt lenen, dan kunt u dit overslaan bij het invoeren van de app.

Deelname is vrijwillig. U kunt altijd stoppen met deelname aan dit onderzoek. Indien u vervroegd stopt, neem contact op met de helpdesk en volg de instructies die u krijgt van de helpdesk.

In dit onderzoek bekijken we of een app in combinatie met een speciale armband een corona-besmetting al kan opmerken voordat iemand zelf klachten ervaart. Als dit werkt, kunnen mensen er eerder voor zorgen dat ze het virus niet aan anderen doorgeven. Zo krijgen minder mensen corona.